Українець Владислав Білий здобув срібло у метанні списа на Паралімпіаді-2024

Джерело: Суспільне Спорт

Україна здобула першу медаль у легкій атлетиці на Паралімпіаді-2024. Метальник списа Владислав Білий виборов на Іграх срібло в класі F38 (параатлети з ураженнями нижньої частини тулуба та ніг).

У фіналі Білий встановив особистий рекорд сезону, метнувши спис на 52.86 метра, що принесло йому вже друге паралімпійське срібло в кар’єрі.

Перемогу здобув колумбієць Хосе Лемос, який перевершив власний світовий рекорд більш ніж на два метри.

Інший український метальник списа Олександр Дорошенко зайняв у цьому ж змаганні четверте місце з результатом 51.85 м.

Наразі українська збірна виборола 5 медалей.

3 срібні: Антон Коль (плавання, 100 м, спина, клас S1), Ірина Пойда (плавання, 200 м, вільний стиль, клас S5), Владислав Білий (легка атлетика, метання списа, клас F38);

2 бронзові: Анна Гонтар (плавання, 50 метрів, вільний стиль, клас S6), Олександр Комаров (плавання, 200 м, вільним стилем, клас S5).

Біллі Айліш та її брат Фіннеас О’Коннелл публічно заявили, що на виборах президента США голосуватимуть за кандидатку від демократів, чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс.

В США в штаті Юта рейс авіакомпанії Delta Air Lines повернули назад через те, що у пасажирів почалась кровотеча з носа та вух через проблеми з тиском у салоні літака.

Дослідження показало, що пари, які активно діляться закоханими селфі в соцмережах, можуть бути менш щасливими, ніж ті, хто не так активно це робить.

У 12-й бригаді НГУ “Азов” прокоментували створення власної окремої служби супроводу бійців після реакції Патронатної служби “Янголи Азову”.

Дослідники виявили, що ящірки, а саме аноліс водяний, занурюються у воду, щоб уникнути своїх хижаків, та виживають, дихаючи через міхур, який утворюється в їхніх ніздрях.