Окупанти обстріляли КАБами Харків: влучили в багатоповерхівку, щонайменше 5 загиблих

Джерело: Ігор Терехов, Олег Синєгубов

Сьогодні, 30 серпня, російські війська атакували Харків керованими авіабомбами.

Станом на 16:10 відомо про влучання в 12-поверхівку, дитячий майданчик, центральну частину міста, пошкоджено освітню установу.

В багатоповерхівці відомо про трьох загиблих. Будівлю частково зруйновано, повідомляють про пожежу на місці удару.

На дитячому майданчику загинула дівчинка 14 років.

“У Немишлянському районі окупанти вбили дитину прямо на дитячому майданчику. Дівчинку. Ще мінімум троє людей у цьому районі поранені”, – повідомив міський голова Харкова.

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, внаслідок ворожих ударів по Харкову відомо про 28 поранених.

Крім того, один з ударів прийшовся по центральній частині міста, по цивільній інфраструктурі. За попередніми даними, обійшлося без жертв, але місце потрапляння КАБу обстежується.

Один із ударів пошкодив освітню установу у Харкові, повідомив Синєгубов.

Загалом повідомлялось про чотири вибухи у місті.

UPD: Кількість загиблих у Харкові зросла до пʼяти осіб.

  • Місто Вовчанськ у Харківській області, розташоване за 5 км від кордону, зруйноване на 90%. Про це 30 серпня повідомив керівник Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.

Протягом минулої доби, 17 вересня, по всій лінії фронту зафіксовано 194 бойових зіткнень.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.