Перший конвой військ ПВК «Вагнер» прибув на раніше покинуту військову базу в Білорусі, і ще щонайменше 2 в дорозі – CNN

Джерело: CNN

CNN проаналізували супутникові зображення і відео в соціальних мережах та виявили, що перший конвой військ ПВК “Вагнер” прибув на раніше покинуту військову базу в Білорусі і до неї прямують ще щонайменше два конвої.

Супутникові знімки Planet Labs показують, що перший конвой прибув на білоруську військову базу близько 11:00 ранку за місцевим часом у понеділок, 17 липня. Колона простягається від бази до з’їзду з шосе.

Менш ніж через годину додатковий супутниковий знімок Airbus показує весь конвой, припаркований біля бази.

CNN змогли підтвердити, що прибулі машини були військами “Вагнер”, тому що кілька машин на супутникових знімках Airbus збігаються з тими, які видно на відео, опублікованих в соціальних мережах, де показано колону з прапорами “Вагнер”, яка зупинилася на шосе.

На відео можна помітити тракторні причепи, вантажівки, великі платформи з бульдозерами, самоскиди, а також пасажирські мікроавтобуси та десятки інших вантажівок, легкових автомобілів цивільного типу. Загалом CNN ідентифікувала 115 нових транспортних засобів на базі, яких не було на минулих супутникових знімках.

Аналіз CNN відео показав, що ще дві колони, також з автомобілями під прапорами “Вагнер”, зупинилися у двох місцях уздовж великої російської траси, що простягається на захід у бік Білорусі.

Одна колона містить щонайменше 109 одиниць техніки, а інша – 96 одиниць. Обидві мають десятки цивільних автомобілів і вантажівок, мікроавтобусів, автобусів, великих тракторних причепів, а також великих вантажівок військового типу.

Місцеперебування ватажка ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина залишається невідомим.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.