Британія в ООН: Міжнародне право дозволяє Україні завдавати удари по Росії

Під час засідання Ради Безпеки ООН, політичний координатор Постійного представництва Великої Британії при ООН Фергус Екерслі заявив, що міжнародне право дозволяє Україні завдавати удари по території Росії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Екерслі підкреслив, що відповідно до статті 51 Статуту ООН, Україна має право на самозахист від російської агресії, включаючи можливість проєктування сили на територію Росії, якщо ці дії відповідають міжнародним правовим нормам. Він також зазначив, що прямі удари по цивільній інфраструктурі є воєнним злочином.

Дипломат наголосив, що Росія не може нарощувати удари по цивільному населенню з власної території, очікуючи при цьому, що Україна не буде намагатися усунути джерело загрози. Велика Британія продовжуватиме підтримувати Україну, надаючи їй необхідні засоби для захисту.

Екерслі також зауважив, що Велика Британія та її партнери не прагнуть прямої конфронтації з Росією чи ескалації конфлікту. Він запевнив, що російська дезінформація та погрози не зможуть зупинити підтримку України з боку Сполученого Королівства та його союзників.

Нагадаємо, 30 серпня Рада Безпеки ООН провела засідання за запитом Росії, обговорюючи постачання західного озброєння Україні.

Біллі Айліш та її брат Фіннеас О’Коннелл публічно заявили, що на виборах президента США голосуватимуть за кандидатку від демократів, чинну віцепрезидентку Камалу Гарріс.

В США в штаті Юта рейс авіакомпанії Delta Air Lines повернули назад через те, що у пасажирів почалась кровотеча з носа та вух через проблеми з тиском у салоні літака.

Дослідження показало, що пари, які активно діляться закоханими селфі в соцмережах, можуть бути менш щасливими, ніж ті, хто не так активно це робить.

У 12-й бригаді НГУ “Азов” прокоментували створення власної окремої служби супроводу бійців після реакції Патронатної служби “Янголи Азову”.

Дослідники виявили, що ящірки, а саме аноліс водяний, занурюються у воду, щоб уникнути своїх хижаків, та виживають, дихаючи через міхур, який утворюється в їхніх ніздрях.