Десантники ЗСУ затрофеїли сім російських танків у Курській області (ВІДЕО)

Джерело: Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ/Facebook

Військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади поділилися своїми досягненнями на полі бою. Від початку бойових дій у Курській області українські десантники захопили сім російських танків, серед яких є і сучасний Т-90М.

Загалом серед захопленої техніки – новітній Т-90М, чотири машини Т-80 БВМ та два Т-72.

“Я завжди мріяв затрофеїти російський танк”, – сказав військовослужбовець Богдан. Він разом із побратимами та СБУ зумів захопити декілька нових Т-80 БВМ на околицях Суджі в перші дні боїв на теренах Курської області.

Офіцер-танкіст Галицької бригади Дмитро зазначив, що захоплені танки зміцнять танковий кулак львівських десантників у майбутніх боях.

  • Збройні Сили України просунулися на деяких ділянках Курської області Росії до двох кілометрів.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.