На фронті загинув всесвітньовідомий кікбоксер Роман Головатюк

Джерело: Кам’янець-Подільська міська рада, Комітет молоді і спорту ВРУ

Захищаючи Україну, загинув Роман Головатюк — заслужений майстер спорту та призер Всесвітніх ігор.

Роман був одним із провідних спортсменів у кікбоксингу WAKO. Його ім’я стало відомим як в Україні, так і за її межами, коли у 22 роки він здобув медаль на X Всесвітніх іграх у Польщі у 2017 році. Подальша кар’єра Романа включала звання заслуженого майстра спорту, фіналіста Всесвітніх ігор, чемпіона світу, багаторазового володаря Кубків світу та Європи, а також чемпіона України.

“Славетний атлет, справжній українець, воїн і герой”, – наголосили у Спортивному комітеті України.

У Кам’янець-Подільській міськраді зазначили, що Роман Головатюк зробив значний внесок у розвиток українського спорту. Він залишив спортивну кар’єру й добровільно пішов на фронт після початку війни.

Роман народився 30 вересня 1995 року в селі Красноставці на Хмельниччині. У 2012 році вступив до Подільського державного аграрно-технічного університету, а з 2014 року почав займатися кікбоксингом.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.