У Харкові завершили пошуково-рятувальну операцію у 12-поверхівці, куди влучив КАБ

Джерело: Харківська ОВА

Пошуково-рятувальні роботи в зруйнованій 12-поверхівці у Харкові завершені, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Наразі на місці події завершені пошуково-рятувальні роботи. Триває ліквідація наслідків прильотів. Маємо розуміння того, що зруйнована частина будинку, де було влучання, буде розібрана”, — заявив Синєгубов.

30 серпня окупанти вдарили по Харкову КАБами в Індустріальному, Слобідському районах і в центрі міста. Загинули шестеро людей, 97 отримали поранення. Найбільше постраждалих внаслідок удару по 12-поверхівці в Індустріальному районі.

За словами голови ОВА, окупанти використали ФАБ-500 з модулем керування, прицільно вражаючи житлові будинки. Пошкоджено 82 багатоповерхівки, 11 приватних будинків, кілька адмінбудівель, заклади освіти, магазини та автомобілі. Близько 3,5 тисячі вікон вибито, 20 людей звернулися по допомогу з розселенням.

“Прогнозуємо, що кількість людей (які звернуться по допомогу — ред.) буде більшою, тому що будинок фактично аварійний. Проведені всі обстеження і будуть зроблені висновки, чи можливо перебувати в сусідніх під’їздах”, — додав Синєгубов.

  • 31 серпня російські окупанти обстріляли Часовий Яр. Внаслідок цього загинули щонайменше п’ятеро людей, серед яких чоловіки віком від 24 до 38 років. Снаряди влучили у приватний будинок і багатоповерхівку.

Міністр національної оборони Румунії Анджел Тилвар у середу, 18 вересня, заявив, що НАТО має прийняти “надійну скоординовану” відповідь на інциденти, коли російські ракети або безпілотники потрапляли у повітряний простір альянсу.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо чотирьох російських агентів, які готували теракти у Києві та Львові.

Верховна Рада у середу, 18 вересня, провалила голосування за дерусифікацію понад 300 населених пунктів. Частина народних депутатів заблокували трибуну.

Президент Фінляндії Александер Стубб закликав до розширення Ради Безпеки ООН, скасування її єдиного права вето та зупинення будь-якого члена, який бере участь у незаконній війні, такій як вторгнення Росії в Україну.

В середу, 18 вересня, Північна Корея випустила кілька балістичних ракет малої дальності в бік свого східного узбережжя, про що повідомили Південна Корея та Японія.