Компанія запровадила чотириденний робочий тиждень: продуктивність праці зросла на 70%

Джерело: Bild

У 2024 році одна з люксембурзьких компаній запровадила чотириденний робочий тиждень. Нині її продажі зросли майже на 50%.

Генеральний директор платформи для бронювання автобусів Flibco Тобіас Штюбер розповів, що оборот його компанії різко зріс на 48% у першій половині 2024 року, порівняно з тим же періодом минулого року. Продуктивність праці, за словами Штюбера, збільшилася ще більше — на 69%.

Тобіас Штюбер керує люксембурзькою компанією Flibco із 2018 року. Коли він очолив її, інвестори запросили стрімке зростання.

Вони припускали, що є проблема цифрових технологій. Але я дав їм зрозуміти — насамперед це проблема лідерства. Багато менеджерів занадто багато працюють у режимі контролю, що уповільнює їхню роботу. Тепер мені не потрібно вказувати їм, що і де треба робити — я маю дати їм бачення, — розповідає директор.

Протягом року у Flibco діє чотириденний робочий тиждень з повною оплатою та повністю гнучкий графік роботи.

Є співробітники в інших країнах, з якими я ніколи не зустрічався особисто. Це нормально, вони роблять фантастичну роботу. Ви отримуєте більше свободи та довіри, але й більше відповідальності, — каже Штюбер.

З того часу, як він запровадив чотириденний робочий тиждень, кількість лікарняних днів скоротилася до 0,8 на рік — для порівняння середній показник галузі в Німеччині становить 15,2 дня.

Раніше ми повідомляли, що італійський автовиробник Lamborghini уклав угоду із профспілками про запровадження чотириденного робочого тижня для своїх співробітників.

  • Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Причина – труднощі у бізнесі.
  • З 1 лютого у Німеччини почався експеримент із запровадженням чотириденного робочого тижня. Ініціатори наголошують, що скорочення робочого часу сприяє підвищенню продуктивності. Тож вже наступного тижня у країні стартує пілотний проєкт із 45 компаніями.

Росія ризикує піти шляхом повернення до репресивних сталінських практик, і відновлення демократії в країні може зайняти кілька поколінь, заявили учасники міжнародної конференції у Вільнюсі, присвяченої пам’яті Леонідаса Донскіса.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 жовтня. Ситуація на Покровському і Курахівському напрямках залишається напруженою – ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, росіяни сьогодні активно атакують на Лиманському напрямку.

В американського репера Емінема з’явиться перший онук. Щасливу звістку репер повідомив у новому кліпі Temporary, котрий присвятив своїй доньці Хейлі Джейд.

Досі Росії вдається закуповувати електронні компоненти західних компаній для своїх ракет, які росіяни націлюють на українські міста. Переважно постачання відбуваються через китайські та гонконгські фірми-одноденки, котрі, своєю чергою, змушують Росію суттєво переплачувати.

Аудитори назвали “невиправданою” переплату комунальним підприємством “Київський метрополітен” за доставку вагонів, подарованих європейськими партнерами, що склала близько 160 млн грн – за реальної ринкової вартості такого перевезення у 30 млн грн.