Влада Косова заборонила використання TikTok у державних установах

Джерело: Koha Ditore

У державних установах Косова заборонили використання платформи коротких відео TikTok.

За словами прем’єр-міністра Косова Альбіна Курті, МВС запропонувало заборонити використання TikTok у держустановах для “усунення кіберризиків”.

Як зазначив заступник глави МВС Бардхил Добра, всі установи зобов’язані встановити необхідні технічні обмеження для заборони китайського додатку.

“Усі державні службовці зобов’язані видалити TikTok зі своїх пристроїв. Це (використання додатку – ред.) дозволено на особистих пристроях, але не через державну мережу”, – пояснив він.

Низка країн, включаючи Велику Британію, США та країни ЄС вже заблокували додаток TikTok із міркувань безпеки. Дві найбільші політичні установи ЄС також заборонили додаток у березні минулого року.

19 вересня станом на 8:00 триває 939 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. На фронті ситуація залишається напруженою, оскільки противник продовжує атакувати позиції ЗСУ, використовуючи чисельну перевагу в живій силі та техніці. Українські захисники ефективно стримують наступ, завдаючи агресору значних втрат.

Польща розглядає можливість тиску на Україну через питання Волинської трагедії в контексті її євроінтеграційних прагнень, повідомляє польський журналіст Марцін Терлік. За даними його джерел, під час нещодавніх переговорів у Києві президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський мали складну розмову на цю тему.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

19 вересня відзначається День народження смайлика. Цього дня також вшановується пам’ять святих мучеників Трохима, Савватія та Доримедонта. До Нового року залишилося 103 дні.

За даними синоптиків у четвер, 19 вересня, здебільшого не очікуються опади.