Рада проголосувала за створення Сил безпілотних систем ЗСУ

Джерело: Олексій ГончаренкоІрина Геращенко.

Верховна Рада України схвалила створення Сил безпілотних систем (СБС) як окремого роду військ. Законопроєкт №11507 підтримали 294 депутати.

Проєкт визначає штатні посади для роботи з дронами, тренування, систематизацію досвіду і масштабування виробництва.

Президент Володимир Зеленський вже підписав указ про створення СБС у червні, тепер це закріплено законодавчо.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.