На Полтавщині оголосили триденну жалобу після російського удару

Джерело: Філіп Пронін

У Полтавській області з 4 вересня оголошено триденну жалобу через удар росіян по військовому Інституту звʼязку, внаслідок якого загинула щонайменше 41 людина.

“Відзавтра область – у триденній жалобі. Світла пам’ять усім загиблим. Ворог обов’язково має відповісти за всі злочини проти людяності”, – написав голова Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Російські агресори завдали удару по навчальному закладу Полтави, використавши дві балістичні ракети. Відомо про щонайменше 41 загиблого та 180 поранених.

Ракети вдарили так швидко після тривоги, що люди ще не встигли евакуюватися до бомбосховища. Одну з будівель інституту частково зруйновано, багато людей опинилися під завалами.

Рятувальники локалізували пожежу та розбирають завали. Завдяки їхній роботі врятовано 25 осіб, з яких 11 дістали з-під завалів. Потерпілих передають лікарям для медичної допомоги.

“За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Частково зруйновано одну з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранено. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким”, – розповів Президент.

  • Зранку 3 вересня стало відомо, що внаслідок атаки ЗС РФ по Харкову 1 вересня зросла кількість загиблих. Ще однією жертвою виявився 21-річний фельдшер екстреної медичної допомоги.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.