Окупанти розстріляли трьох військовополонених на Торецькому напрямку — Офіс Генпрокурора

Джерело: Офіс генпрокурора

Правоохоронці розслідують можливий розстріл трьох українських військовополонених російськими окупантами на Торецькому напрямку.

“У повідомленні йдеться про те, як троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли в спину”, – розповіли в Офісі Генпрокурора.

Умисне вбивство військовополонених є порушенням Женевських конвенцій та міжнародним злочином. Зараз перевіряють дані та проводять слідчі дії. Розслідування ведеться за фактом порушення законів війни і умисного вбивства (ч. 2 ст. 438 КК України).

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.