Українська бігунка Юлія Шуляр здобула «золото» Паралімпіади-2024

Джерело: Суспільне.Спорт

Українка Юлія Шуляр завоювала золоту медаль на Паралімпійських іграх-2024 у бігу на 400 метрів.

У змаганнях у класі T12, де виступають атлети з порушеннями зору, 27-річна українка пробігла дистанцію за 55,16 секунди, встановивши новий особистий рекорд і вигравши перше місце.

Другу позицію зайняла Айсел Ондер з Туреччини з результатом 55,23 секунди, а бронзову медаль отримала Діпті Джеванджі з Індії, яка подолала дистанцію за 55,82 секунди.

Завдяки цьому досягненню, Україна вже має 40 медалей на Паралімпійських іграх-2024.

У прямому ефірі компанії WeightWatchers американська ведуча й акторка Опра Вінфрі вибачилася за свою роль у просуванні культури дієт.

Невідомий користувач у Telegram-каналі погрожував влаштувати стрілянину у школах Львова та вбити “якомога більше дітей”.

В Офісі Генпрокурора поінформували, що 41-річному киянину повідомлено про підозру в умисному вбивстві з корисливих мотивів, розбої, незаконному заволодінні транспортним засобом та незаконному носінні і зберіганні боєприпасів.

За словами науковців, 25% хімічних речовин, які входять до складу пакування харчових продуктів, потрапляють в організм людини.

Міжнародний валютний фонд відклав поновлення консультацій з урядом Росії після звернення європейських країн, що співпраця з агресором посилить пропаганду Кремля.