У Копенгагені заарештували Грету Тунберг під час протесту проти війни в Газі

Джерело: The Guardian

Данська поліція у Копенгагені заарештувала екологічну активістку Грету Тунберг під час протесту проти війни в Газі, повідомив речник студентської групи, яка організувала демонстрацію “Студенти проти окупації”.

20 людей заблокували вхід до Копенгагенського університету, після чого поліція затримала шістьох осіб.

Поліція відмовилася підтвердити особи будь-кого із заарештованих, але речник “Студентів проти окупації” сказав, що 21-річна Тунберг – серед затриманих.

“Студенти проти окупації” заявили, що “поки ситуація в Палестині тільки погіршується, Копенгагенський університет продовжує співпрацю з академічними установами в Ізраїлі”.

“Ми окуповуємо центральну адміністрацію [університету] з однією вимогою: академічний бойкот зараз”, – сказали вони.

З весни минулого року пропалестинські протестувальники влаштували табори в університетах в США та Європі, щоб протестувати проти війни в Газі.

Американський актор, зірка “Піратів Карибського моря” Джонні Депп готується до відкриття своєї першої імерсивної експериментальної виставки.

18 вересня Кремль назвав “небезпечними” коментарі генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що рішення Заходу дозволити Україні використовувати західну зброю великої дальності для удару по Росії не буде “червоною лінією” Путіна, яка спонукала б Москву до ескалації.

Запаси зброї та іншого військового обладнання у Пентагону скорочуються, тому обсяги пакетів військової допомоги Україні упродовж останніх місяців стали меншими.

Слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов частково задовольнив клопотання прокурора та застосував до колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної адміністрації Максима Беспальчука запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 15 млн грн.

Група з восьми видр напала на жінку в міському парку в Малайзії.