В Афганістані таліби заборонили змішані бойові мистецтва

Джерело: The Telegraph

В Афганістані таліби заборонили змішані бойові мистецтва через “надмірну жорстокість цього виду спорту”. Також у “Талібані” вважають, що ММА порушує ісламські закони.

За словами представника ісламського угрупування, змішані бойові мистецтва містять прийоми, які “викликають занепокоєння щодо безпеки спортсменів”.

“Спортсмени, які займалися цим видом спорту, можуть перейти до іншого виду спорту на свій вибір і продовжити свою діяльність”, – заявив речник департаменту спорту “Талібану” Атал Машвані.

Він додав, що перед рішенням про заборону таліби досліджували питання, чи можна проводити цей вид спорту згідно з ісламським законодавством, та постановили, що ні.

Міністерство країни з питань пропагування доброчесності та запобігання пороку, своєю чергою, заявило, що ММА “несе ризик смерті”.

Як розповіли у виданні, більшість бійців ММА виїхали з Афганістану після повернення талібів до влади.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив у середу, 18 вересня, що, ймовірно, зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, який наступного тижня відвідає США.