Німеччина уклала контракти на 17 систем ППО IRIS-T для України — Шольц

Джерело: Bloomberg

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив 4 вересня, що ФРН замовила додаткові системи ППО IRIS-T.

Під час пресконференції на військовій базі поблизу Кіля він підтвердив, що 5 систем призначені для Німеччини, а 17 – для України.

Україна вже отримала 7 IRIS-T, які допомогли збити понад 250 російських ракет і дронів. Чотири нові системи передадуть ЗСУ до кінця 2024 року, решту — наступного.

“Це свідчить про те, що німецька підтримка України не припиняється. Ми спланували все заздалегідь і вчасно забезпечили контракти й фінансування, щоб Україна могла і надалі повністю покладатися на нас”, – підкреслив канцлер.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.