Ярослав Денисенко завоював для України 12-те «золото» на Паралімпійських іграх у Парижі

Джерело: сайт Паралімпіади-2024

Український плавець Ярослав Денисенко виграв заплив на 100 метрів вільним стилем серед представників класу S12, де змагаються плавці з порушеннями зору, та виборов дванадцяту золоту медаль для України.

Денисенко вперше став паралімпійським чемпіоном, вирвавши перемогу у земляка Максима Веракси на останніх метрах дистанції. Веракса, відповідно, здобув “срібло”.

Спортсмен тріумфував з четвертого місця на першу сходинку, показавши час 53,11 секунди.

Загалом у здобутку української збірної на Паралімпіаді – 12 золотих, 18 срібних та 21 бронзова нагорода. У командному рейтингу наша країна посідає 8 місце.

Довідка. Ярослав Денисенко — 32-річний плавець класу S12, представник Полтавщини. Шестиразовий призер Паралімпійських ігор: має “золото” (2024), чотири “срібла” (2016) та “бронзу” (2024). Чотириразовий чемпіон світу, чинний чемпіон Європи на 100 м вільним стилем.

Максим Веракса — 40-річний плавець класу S12, представляє Харківщину. Чемпіон трьох Паралімпійських ігор (2008, 2012, 2016), на яких за кар’єру зібрав 16 медалей усіх ґатунків. 12-разовий чемпіон світу та чинний призер Євро-2024 у двох дисциплінах, інформує Суспільне Спорт.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.