Не добився дозволу Заходу на удари по території РФ: ЗМІ назвали причину відставки Кулеби

Джерело: The Telegraph

У ЗМІ припускають, що причиною відставки глави МЗС України Дмитра Кулеби стало те, що він не домігся дозволу Заходу завдавати ударів іноземним озброєнням по території РФ.

У статті зазначається, що в українському уряді почались масштабні перестановки, проте відставка Кулеби – один з найнеочікуваніших кроків.

У виданні зауважили, що Кулеба був одним з найвідоміших українських міністрів, однак його останні звернення до іноземних союзників не принесли Україні бажаних результатів.

Мовиться про прохання посилити українську ППО і зняти обмеження на атаки по військових об’єктах по території РФ.

“Йому було доручено переконати західних союзників України – головним чином США та Велику Британію – надати дозвіл на ракетні удари великої дальності всередині Росії”, – пишуть у статті.

Друге завдання – отримати більше систем ППО. Хоча союзники обіцяли посилити протиповітряну оборону України, нещодавно Кулеба звинуватив кількох з них у тому, що вони досі не виконали обіцянок.

Імовірним наступником Кулеби стане його заступник Андрій Сибіга. Щодо Дмитра Кулеби, то українські ЗМІ пишуть, що він, імовірно, очолить нове міністерство, яке куруватиме ТОТ України.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Біоактивне скло, що з’єднується з тканинами та зміцнює кістки й зуби, поєднали з токсичним металом галієм. Лабораторні випробування показали, що це скло знищує ракові клітини і може регенерувати хворі кістки.

За даними ЗМІ Румунія звернулась до України з проханням збивати російські БпЛА, які іноді залітають на румунську територію під час атак безпілотників.