YouTube обмежить підліткам доступ до відео про вагу та фізичні вправи

Джерело: The Guardian

Відеохостинг ютуб припинить рекомендувати підліткам відео, де ідеалізують фізичну підготовку, вагу чи інші фізичні характеристики, після висновку експертів про те, що такий контент може бути шкідливим.

Платформа не заборонить підліткам віком 13-17 років переглядати подібні відео, однак не рекомендуватиме їм нові тематичні ролики.

Ютуб повідомив, що такий контент не порушує їхніх правил, проте регулярні перегляди таких відео можуть вплинути на благополуччя деяких користувачів.

“Відповідно до того, як підліток формує своє уявлення про те, хто він, і встановлює для себе власні стандарти, постійний перегляд контенту з ідеалізованими стандартами, які починають формувати нереалістичні внутрішні стандарти, можуть призвести до формування у деяких осіб негативних тверджень про себе”, – сказав глобальний керівник ютуб-відділу з охорони здоров’я, доктор Гарт Грем.

Нові правила торкнуться контенту, який:

  • ідеалізує певні фізичні риси
  • ідеалізує фізичну форму чи вагу
  • заохочує соціальну агресію, таку як фізичне залякування

Платформа більше не надаватиме повторні рекомендації перегляду таких відео підліткам, які авторизовані на вебсайті.

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Біоактивне скло, що з’єднується з тканинами та зміцнює кістки й зуби, поєднали з токсичним металом галієм. Лабораторні випробування показали, що це скло знищує ракові клітини і може регенерувати хворі кістки.

За даними ЗМІ Румунія звернулась до України з проханням збивати російські БпЛА, які іноді залітають на румунську територію під час атак безпілотників.

Колишній президент США Дональд Трамп хоче подати позов проти Міністерства юстиції та ФБР на суму 115 мільйонів доларів через “зловмисне політичне переслідування” у справі про неналежне зберігання секретних документів у його резиденції у Флориді.