Прокурор вимагає від 10 років до довічного увʼязнення для лікаря і наркодилерки Метью Перрі

Джерело: Variety

Окружна суддя США Шерілін Піс Гарнетт призначила спільний судовий процес над двома підозрюваними у справі про смерть зірки “Друзів” Метью Перрі – лікарем Сальвадором Пласенсією та наркодилеркою Джасвін Сангхою, відомою як “кетамінова королева”, на 4 березня 2025 року.

Прокурор США Мартін Естрада вказав у судових документах, що Сангха та доктор “скористалися проблемами залежності Перрі, щоб збагатитися”. Якщо їх визнають винними, їм загрожує кілька десятиліть позбавлення волі. І Сангха, і Пласенсія заявили про свою невинуватість.

За даними видання, Сангху та Пласенсію заарештовано 15 серпня за одним пунктом звинувачення – у змові з метою розповсюдження кетаміну. Також наркодилерці висунули звинувачення за одним пунктом у зберіганні кетаміну з наміром його розповсюдження, п’ять обвинувачень у розповсюдженні кетаміну, одне обвинувачення у зберіганні метамфетаміну з наміром розповсюдження і одне обвинувачення в утриманні приміщень, пов’язаних із наркотиками.

Пласенсія також має сім пунктів звинувачення у розповсюдженні кетаміну та два пункти – у фальсифікації документів або записів. Зазначається, що він працював із доктором Марком Чавесом, який підписав угоду про визнання провини та, як очікується, постане перед суддею магістрату США Джин Розенблут 2 жовтня.

“Якщо Сангху визнають винною за всіма звинуваченнями, їй загрожуватиме обов’язкове мінімальне покарання у вигляді 10 років у федеральній в’язниці та встановлене законом максимальне покарання у вигляді довічного ув’язнення. Пласенсії загрожуватиме до 10 років у федеральній в’язниці за кожне звинувачення, пов’язане з кетаміном, і до 20 років у федеральній в’язниці за кожну фальсифікацію записів”, – йдеться в заяві офісу прокурора США Естради.

Ерік Флемінг і Кеннет Івамаса, також обвинувачені у цій справі, мають власні слухання із суддею Гарнетт, заплановані на 30 жовтня і 6 листопада відповідно. Зараз Сангха перебуває під вартою, а Пласенсія, Флемінг та Івамаса на волі, як із Чавес.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.