У Польщі так і не знайшли «невідомий об’єкт», що залетів туди під час атаки 26 серпня

Джерело: Rmf24

Польські військові завершили пошуки безпілотника, який 26 серпня пролетів над частиною Люблінського воєводства. Кажуть, що ніяких слідів “невідомого об’єкта” не знайшли.

“Обшук території завершився в середу ввечері. Об’єкт не знайдено. Незабаром ми оприлюднимо заяву”, – сказала заступниця речника Оперативного командування Збройних сил Ева Злотницька.

Протягом 10 днів польські військові обшукували територію біля Томашува Любельського та Замостя. Вони перевірили понад 200 квадратних кілометрів за допомогою кінних підрозділів, безпілотників, вертольотів. Допомагали також мисливці.

За даними Rmf24, безпілотник, ймовірно “шахед”, увійшов у повітряний простір Польщі під час атаки на Україну 26 серпня. Він перебував у повітрі 33 хвилини, після чого зник з радарів. Польські військові вважають, що об’єкт міг полетіти далі або повернутися, але радарні системи цього не зафіксували.

  • 26 серпня під час ракетно-дронової атаки Росії на Україну було зафіксовано порушення повітряного простору Польщі. Оперативне командування Збройних сил Польщі повідомило, що “повітряний об’єкт” залетів на територію країни в районі українського Червонограда.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.