У США компанія запросила двох жінок позувати в ролі підставок для абажурів

Джерело: ВВС

Найбільша компанія з кібербезпеки в США, Palo Alto Networks, опинилися в центрі скандалу після того, як на одній зі своїх подій у Лас-Вегасі запросила двох жінок позувати в ролі підставок для абажурів.

Зображення моделей з події опублікував користувач LinkedIn Шон Юровієскі, назвавши такий крок компанії “сексистським”.

“Якого біса, Palo Alto Networks, це що, 1960 рік?” – написав він в описі до публікації.

Фото: ВВС

Як розповіли у виданні, ідея костюмів, ймовірно, була натхненна практикою залучення хостес на виставках Consumer Electronics Show у 1960-х роках, коли жінок наймали для роботи на переважно чоловічих заходах. Але з часом це почало викликати негативну реакцію, і до 2010-х років така практика майже зникла.

Таке рішення компанії викликало хвилю обурення в соцмережах. Користувачі зазначили, що вважають таку рекламу “сексистською”, “моторошною” й “глухою до сучасних реалій”.

“То ми, жінки, для вас нічого більше, ніж реквізит? Ми присутні на BlackHat тільки для того, щоб бути підставками для абажурів?” – запитала радниця з питань управління The Rose CISO Group Олівія Роуз.

Невдовзі на коментарі відреагував генеральний директор компанії Palo Alto Networks Нікеш Арора. У своєму дописі на LinkedIn він визнав, що це було помилковим рішенням, додавши, що “така культура однозначно не є тією, яку ми підтримуємо чи до якої прагнемо”.

За дев’ять місяців 2024 року оборонне відомство кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони понад 140 безпілотних авіаційних комплексів та 33 наземних роботизованих комплексів українського виробництва.

Корональний викид маси (CME) Сонця загрожує кометі C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS), яка готується до свого найбільшого зближення із Землею. Натомість вчені все ж сподіваються поспостерігати за захоплюючим астрономічним явищем.

У Росії, створені в межах онлайн-проекту “Большой российской энциклопедии”, матеріали передадуть команді іншої інтернет-енциклопедії – “Рувики”. Співробітники БРЭ повідомляли, що зарплата їм не нараховувалась із грудня минулого року.

Країни Балтії та Молдова можуть бути “втягнуті” у війну з Росією, заявив директор ФСБ РФ Олександр Бортніков. За його словами, до участі у війну з Москвою їх нібито підштовхують США та їхні союзники, а також “дії українських військових”.

Під час шторму у Флориді, фотограф Девід Барсенас спільно з репортером Крістофером Саласом врятували кішку. Згодом користувачі соцмереж прозвали тварину HurricaneCat (Hurricane – ураган).