На фронті загинув переможець чемпіонатів України з фехтування Ігор Храмцов

Джерело: Федерація фехтування України

Боронячи Україну від російського вторгнення, на фронті загинув багаторазовий переможець та призер чемпіонатів України з фехтування Ігор Храмцов.

Оборонцю було 52 роки.

З початку повномасштабного вторгнення, у березні 2022 року, Ігор Храмцов вступив до лав Нацгвардії України та став на захист Батьківщини.

Військовий отримав важке поранення під час обстрілу під Покровськом.

Чесний, порядний, працьовитий, добрий та життєрадісний – таким його запам’ятають друзі та колеги. Вихованець миколаївської школи рапірного фехтування, і зокрема тренерів Олени Михайлівни Салтановської, Світлани Вальтерівни Петрової та Михайла Михайловича Горбачова, навіть після завершення спортивної кар’єри він продовжував тримати руку на пульсі фехтувального життя, приходив на змагання, вболівав і щиро радів успіхам українських спортсменів, – наголосили у повідомленні.

У загиблого героя залишилася дружина та двоє дітей.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.