РФ втратила у боях на Курщині приблизно 6 тисяч військових – Зеленський

Джерело: трансляція засідання “Рамштайну”

На засіданні “Рамштайну” Президент України Володимир Зеленський розповів про успіхи українських військ на Курському напрямку. За його словами сьогодні ЗСУ контролюють територію 1300 км² та понад сотню населених пунктів. Крім того, він озвучив втрати ЗС РФ.

“Станом на зараз, після місяця операції, російські війська втратили близько 6 тисяч убитими та пораненими лише у Курській області”, – заявив Президент.

Водночас він нагадав, що Путін розпочав вторгнення під приводом “захисту Росії”, однак Курська операція показує, що це було лише відмовкою.

“В той час, як наше просування в Курській області відбувається, російська армія продовжує наступальні операції в Україні. Найбільш боєздатні російські підрозділи залучені у розширенні зони окупації на нашій території в Донецькій області. Путін більше хоче окупувати Україну, ніж забезпечити безпеку для росіян”, – розповів Зеленський.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.