Україні планують передати ще 12 гаубиць і 77 танків Leopard 1A5 – міністр оборони Німеччини

Джерело: Der Spiegel

Німеччина надасть Україні ще 12 самохідних гаубиць, повідомив міністр оборони Борис Пісторіус на засіданні групи “Рамштайн”. Гаубиці будуть поставлені від промисловості, а не зі складів армії.

Німецьке видання Der Spiegel повідомляє, що йдеться про 12 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000 вартістю 150 мільйонів євро. Шість з них мають надійти цього року, решта — наступного.

Пісторіус також заявив, що Україна отримає 77 бойових танків Leopard 1A5 у найкоротші терміни. Цей план Німеччина здійснюватиме у співпраці з європейськими партнерами.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.