«Жадан і Собаки» випустить футболки із малюнками загиблої 18-річної художниці Ніки Кожушко

Джерело: Жадан і Собаки/Instagram

Гурт “Жадан і Собаки” випустить серію футболок з малюнками Ніки Кожушко, художниці, яка загинула під час обстрілу Харкова 30 серпня. Усі кошти від продажу підуть батькам мисткині. Гурт пообіцяв окремо оголосити результати конкурсу малюнка для нового мерчу, в якому брала участь і Ніка.

“Ми знаємо, як сильно ви чекаєте результатів нашого нещодавнього конкурсу малюнків для майбутнього мерчу. Однак, перед оголошенням результатів ми хочемо зробити щось дуже важливе. Наша добра подруга, 18-річна Ніка Кожушко, загинула під час російського обстрілу. Вона також брала участь у конкурсі. Ми висловлюємо щирі співчуття родині Ніки і хочемо долучитися до збереження її пам’яті та творчості. Світла пам’ять Ніці. Хай, бодай так, живуть її малюнки”, – пояснює своє рішення гурт.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Zhadan i Sobaki (official) (@zhadanisobaki)

Нагадаємо, 30 серпня під час обстрілу в Харкові загинула 18-річна художниця Вероніка Кожушко. Про це повідомив поет, співак, а нині військовослужбовець Сергій Жадан.

Сьогодні під час обстрілу в Харкові загинула Ніка Кожушко – дуже юна, щира і обдарована. За годину до смерті надіслала свій новий малюнок. Себто, свій останній малюнок. Росіяни продовжують нищити наше майбутнє“, – написав Жадан і додав, що цьому немає пояснення або прощення.

Поет розмістив у себе малюнок художниці, який став її останнім:

  • 30 серпня окупанти вдарили по Харкову КАБами в Індустріальному, Слобідському районах і в центрі міста. Загинуло шестеро людей, 97 зазнали поранень. Найбільше постраждалих внаслідок удару по 12-поверхівці в Індустріальному районі.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

26 вересня президент США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.