Остапченко здобув «срібло» у плаванні на Паралімпіади-2024

Джерело: “Суспільне. Спорт”

На Паралімпійських іграх 2024, що проходять у Парижі, український плавець Денис Остапченко виборов срібну медаль у фіналі 50-метрівки вільним стилем у класі S3.

Денис Остапченко та Сергій Паламарчук здобули подвійний подіум на дистанції 50 метрів на спині: Остапченко став чемпіоном, а Паламарчук виборов “бронзу”. Також на цьогорічній Паралімпіаді плавець виборов “бронзу” у складі естафетної команди 4х50 м (20 очок).

Для нього це вже третя медаль на цих Іграх — раніше Остапченко здобув бронзу в естафеті та золото на 50-метрівці на спині. 

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.