Італійський міністр звільнився після того, як призначив колишню коханку радницею

Джерело: ВВС

Міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано подав у відставку після суперечок, спричинених призначенням його колишньої коханки Марії Розарії Боччії радницею з питань “великих заходів”.

Санджуліано спочатку заперечував це, але пізніше зізнався у зв’язку з Боччією та наймі її як неоплачуваного консультанта. Він подав відставку, але заперечує порушення міністерських правил.

Колишній міністр в інтерв’ю просив вибачення у дружини та підтвердив, що розірвав стосунки з Боччією влітку. Він зазначив, що їхній роман почався в травні в Неаполі.

Як виявилось, коханка документувала їхні стосунки за допомогою камер у сонцезахисних окулярах RayBan Stories і публікувала ці матеріали в Instagram.

На фотографіях зафіксовані їхні поїздки, що викликає питання про можливе використання державних коштів на її витрати. Ексміністр заперечив це, стверджуючи, що всі витрати покрив він сам і надав відповідні документи.

Критики також висловили занепокоєння, що коханка мала доступ до секретної інформації, після того, як з’явилися фотографії, на яких вона супроводжувала міністра до Помпей, де наступного місяця відбудеться зустріч міністрів культури G7. На інших фотографіях видно, що вона мала доступ до офісів і документів міністерства.

Відтоді, як пара розлучилася, 41-річна жінка обрушила на пана Санджуліано потік звинувачень, за що отримала в італійській пресі прізвисько “кулеметниця”.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.