В Україні готують нову систему виплат військовим за американським зразком

Джерело: Ukrainian Military Pages

Міністерство оборони розпочало публічне обговорення Стратегії залучення, розвитку та утримання людського капіталу в силах оборони України на період до 2027 року.

Одним із пріоритетів на сьогодні є розвиток людського капіталу. Це ключ до перемоги та запорука успіху. Нова Стратегія стане інструментом для підвищення престижу служби, всебічного розвитку та посилення мотивації наших захисників. Вона запроваджує комплексний та інноваційний підхід, враховуючи сучасні реалії, — зауважила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова.

Проєкт наказу розмістили на офіційному вебсайті Міноборони.

Зауважується, що проєкт Стратегії має багато спільного з Концепцією військової кадрової політики Міноборони на період до 2025 року, котру 14 вересня 2021 року затвердив колишній міністр оборони Андрій Таран.

Так, у документ майже без змін перенесли впровадження в ЗСУ нової системи грошового забезпечення на американський манір, обов’язкову ротацію на посадах в межах військового звання та військово-облікової спеціальності, прив’язку кар’єри до терміну перебування у військових званнях (“зростай або йди”) тощо.

Окрім цього, саме згідно з цією концепцією у ЗСУ створюють центри рекрутингу, також планують створити командування та пункти рекрутингу.

  • Міноборони оновило правила подання та розгляду рапортів. Зауважується, що нові зміни спрямовані на захист прав військовослужбовців, чітке встановлення строків розгляду звернень та підвищення відповідальності командирів.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.