Україномовні аудіогіди з’явилися вже у 47 країнах світу

Джерело: пресслужба МЗС

За сприяння Посольства України в Перу в музеї “Місце пам’яті, толерантності та соціальної інтеграції” запрацював україномовний аудіогід. Це вже 47 країна світу, в якій з’явився аудіогід українською.

Аудіогід запрацював у музеї “Місце пам’яті, толерантності та соціальної інтеграції”. Цей заклад присвячений історіям тих, хто загинув від насильства комуністичних повстанських рухів і порушення прав людини з боку силовиків упродовж 1980–2000 років. Щомісяця музей відвідує близько 8 тисяч осіб.

Зауважується, що один із ключових проєктів культурної дипломатії, ініційований Першою леді України Оленою Зеленською, набирає обертів.

У відомстві додали, що цей проєкт – не лише можливість для українців за кордоном зберегти зв’язок зі своєю культурою, а й важливий крок для поглиблення міжнародного співробітництва та діалогу.

Перша леді висловила сподівання, що після перемоги в Україні також з’являться музеї, які збережуть увесь наш досвід і пам’ять про війну, щоб російська навала більше ніколи не повторилася.

Загалом нині доступні 87 аудіогідів українською в 47 країнах світу.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.