У ДТП разом з дружиною загинув радник міністра стратегічної промисловості

Джерело: заступниця міністра Ганна Гвоздяр

У ДТП загинув радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав Олійник на псевдо “Локі”. Разом з ним в аварії загинула і його дружина.

“Ярослав був щирою та веселою людиною, що присвятила все своє, на жаль, дуже недовге, життя боротьбі з ворогом. Це велика втрата для всіх нас. Для мене Локі став першим колегою в міністерстві, він багато чому навчив мене, а я – його. Щирі співчуття рідним і близьким. Дякую за службу Батьківщині”, – написала вона.

Довідка. Ярослав Олійник почав службу в ЗСУ у 2017 році – в підрозділі “Аеророзвідка”, де опанував фах оператора розвідувального дрону, навчаючись під час виконання бойових завдань. На фронті отримав позивний “Локі”.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії брав участь у Харківському контрнаступі, зокрема визволяв Куп’янськ.

Ярослав працював з благодійним фондом “Повернись живим”, зокрема допомагаючи з підготовкою нового покоління операторів дронів.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.