У Чорному морі зменшилося корабельне угруповання ворога – ВМС ЗСУ

Джерело: пресслужба ВМС ЗСУ

Станом на 18 липня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває вісім ворожих кораблів, зокрема  два носії крилатих ракет “Калібр” загальний залпом 6 ракет.

Тоді як в Азовському морі знаходиться один ворожий корабель.

У Середземному морі на бойовому чергуванні перебуває до восьми ворожих кораблів, серед яких – один носій крилатих ракет “Калібр”, загальний залп – 16 ракет.

Джерело: ВМС ЗСУ

Водночас за добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою судна не здійснювали.

РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Раніше у Генштабі повідомили, що протягом минулої доби ворог завдав 5 ракетних ударів із ЗРК С-300, понад 40 авіаційних ударів та здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак нажаль, є загиблі та поранені серед дітей та цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Та попередили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, генеральний директор компанії Meta Марк Цукерберг офіційно випередив засновника Amazon Джеффа Безоса й став другою найбагатшою людиною світу.

В заповіднику для слонів на півночі Таїланду внаслідок повені евакуюють понад 100 слонів та десятки туристів. Дві тварини загинули під час евакуації.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Верховний суд Бразилії оголосив, що юристи платформи X не сплатили штрафи належному банку. Штрафи, які юристи X стверджують, що були сплачені, є єдиним невиконаним заходом для поновлення роботи компанії в Бразилії.