У Харкові затримано адвоката, який за $7400 допомагав ухилянтам виїхати з України

Джерело: Харківська обласна прокуратура

У Харкові повідомили про підозру адвокату, який організував “схему” нелегального виїзду за кордон.

За даними слідства, адвокат допомагав військовозобов’язаним чоловікам незаконно покинути Україну за 7400 доларів США з кожного клієнта. 

“Клієнтів” він шукав, коли до нього приходили на консультації щодо законних способів перетину кордону. Однак він пропонував їм незаконні варіанти.

За його “схемою” чоловіки мали поїхати до Вінниці, зустрітись з певними людьми, які надалі супроводжували чоловіків. Сам адвокат готував пакет документів для незаконного виїзду.

Чоловіка затримали в його адвокатському офісі у Харкові в порядку ст. 208 КПК України. 

Підозрюваний перебуває під вартою, зараз встановлюють дані щодо всіх учасників ”схеми”.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.