Жадан відвідав могилу загиблої під час обстрілу РФ художниці Ніки Кожушко

Джерело: Сергій Жадан/Фейсбук

Поет, співак, а нині військовослужбовець Сергій Жадан відвідав могилу 18-річної художниці Вероніки Кожушко, яка загинула 30 серпня під час обстрілу в Харкові.

“Попрощались із Нікою… Дуже важливо сьогодні триматися разом, триматися нашою пам’яттю, триматися любов’ю. Наша пам‘ять дає нам сили, дає розуміння, що все робилося не намарно. І що нічого не розчиниться в небутті”, – зазначив Жадан.

Фото: Сергій Жадан/Фейсбук

Він додав, що разом із її батьками готує книжку віршів та малюнків Вероніки. 

Раніше гурт “Жадан і Собаки” повідомив, що також випустить серію футболок з її малюнками. Усі кошти від продажу підуть батькам мисткині.

Нагадаємо, 30 серпня під час обстрілу в Харкові загинула 18-річна художниця Вероніка Кожушко. Про це повідомив Сергій Жадан.

“Сьогодні під час обстрілу в Харкові загинула Ніка Кожушко – дуже юна, щира і обдарована. За годину до смерті надіслала свій новий малюнок. Себто, свій останній малюнок. Росіяни продовжують нищити наше майбутнє“, – написав Жадан і додав, що цьому немає пояснення або прощення.

Поет розмістив у себе малюнок художниці, який став її останнім:

  • 30 серпня окупанти вдарили по Харкову КАБами в Індустріальному, Слобідському районах і в центрі міста. Загинуло шестеро людей, 97 зазнали поранень. Найбільше постраждалих внаслідок удару по 12-поверхівці в Індустріальному районі.

27 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що лише протягом цього тижня російські війска застосували проти України понад 1100 керованих авіаційних бомб та більш як 560 дронів.

Війська РФ прорвалися на південь від Селидового до села Вишневе. Якщо вони його захоплять, можуть частково оточити Селидове. Аналітики наголосили, що захоплення Селидового наблизило б російські війська до головної мети — Покровська.

Український захисник, ветеран російсько-української війни Олександр Будько на псевдо “Терен”, котрий зазнав складного поранення на фронті, у результаті якого йому ампутували обидві нижні кінцівки до колін, у своєму зверненні розкритикував надмірну бюрократію при отриманні необхідних протезних комплектуючих. Попри обіцянки влади, система залишається складною та знеособленою, вимагаючи від ветеранів додаткових зусиль для отримання допомоги.

Начальник Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області Руслан Ничік повідомив, що у регіоні відбудували ще один зруйнований російськими військами міст.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на запитання щодо ситуації із корупцією в Україні заявив, що, мовляв, це так Росія намагається заплямувати імідж української влади.