Польща виділить понад €14 млрд на зведення першої в країні АЕС

Джерело: законопроєкт

Уряд Польщі планує виділити понад 14 млрд євро для будівництва першої в країні Атомної електростанції.

Очікується, що фінансування покриє приблизно 30% капіталізації Polskie Elektrownie Jadrowe, а решта буде отримана коштом іноземних запозичень. Водночас документ має пройти процедуру схвалення польського кабінету міністрів і парламенту.

Надходження фінансування планується між 2025 і 2030 роками. А пошук іноземних коштів здійснюватиметься після виділення власного внеску Польщі.

Решта суми, яка за оцінками коливається від 20 до 35 мільярдів євро, буде залучена зокрема від Експортно-імпортного банку Сполучених Штатів.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.

Сьогодні, 19 вересня, користувачі “Київстару” повідомили про відсутність зв’язку та проблеми з інтернетом в низці областей України.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.