В Австралії розглядають можливість запровадити віковий поріг для користування соцмережами

Джерело: CNN

Влада Австралії розглядає можливість запровадження мінімального віку для користування соціальними мережами, аби захистити психічне та фізичне здоров’я дітей. Прем’єр-міністр Ентоні Альбанезе оголосив, що уряд планує ввести перевірку віку перед схваленням закону, який, ймовірно, встановить мінімальний вік користувачів соцмереж у межах 14-16 років.

Основна мета ініціативи — стимулювати дітей більше часу проводити на свіжому повітрі та в реальному спілкуванні, оскільки, за словами Альбанезе, соціальні медіа негативно впливають на соціальні навички підлітків. Австралія може стати однією з перших країн світу, яка введе таке обмеження. Однак попередні спроби подібних заходів в інших країнах, зокрема в ЄС, наштовхнулися на критику через обмеження прав дітей в Інтернеті.

Компанія Meta, яка вже встановила мінімальний вік для користувачів своїх платформ Facebook та Instagram на рівні 13 років, підтримує право молоді користуватися соцмережами з відповідними інструментами контролю для батьків. Інші великі платформи, такі як YouTube і TikTok, на сьогодні не надали коментарів.

Занепокоєння щодо вікового обмеження висловили експерти з цифрових прав, зокрема директор центру цифрових медіа Квінслендського технологічного університету, який вважає, що заборона може підштовхнути дітей до використання менш безпечних онлайн-просторів. Австралійський інтернет-регулятор також попередив, що такі заходи можуть обмежити доступ підлітків до важливої підтримки.

Нині дискусії тривають, а уряд працює із зацікавленими сторонами для визначення оптимального підходу до забезпечення безпеки дітей в Інтернеті.

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня зустрінеться з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у Вашингтоні. Зустріч відбудеться на тлі зусиль Гарріс зміцнити свій зовнішньополітичний профіль, повідомляє ЗМІ із посиланням на джерело, обізнане з питанням.

Згідно з одинадцятьма представниками індійського та європейського уряду й оборонної промисловості, європейські клієнти перенаправили артилерійські снаряди, які продають індійські виробники зброї, в Україну, що викликало обурення в росіян.

19 вересня станом на 8:00 триває 939 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. На фронті ситуація залишається напруженою, оскільки противник продовжує атакувати позиції ЗСУ, використовуючи чисельну перевагу в живій силі та техніці. Українські захисники ефективно стримують наступ, завдаючи агресору значних втрат.

Польща розглядає можливість тиску на Україну через питання Волинської трагедії в контексті її євроінтеграційних прагнень, повідомляє польський журналіст Марцін Терлік. За даними його джерел, під час нещодавніх переговорів у Києві президент Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський мали складну розмову на цю тему.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.