У Фінляндії збирають гроші на енергообладнання для України

Джерело: Конфедерація фінської промисловості

Конфедерація фінської промисловості розпочала збір пожертв на енергетичне обладнання та техніку для України. Міністерство внутрішніх справ Фінляндії організовує збір, доставку та транспортні витрати.

Голова Конфедерації Петрі Вуоріо зазначив, що потрібна термінова допомога не лише для енергетичної інфраструктури, а й для ремонту лікарень, шкіл, цифрової інфраструктури та ліквідації екологічних пошкоджень.

“Фінляндія організовується, щоб мати змогу задовольнити ці потреби. Зміцнення фінансових рішень є важливим практичним кроком у цьому напрямку”, – сказав він.

Кампанія спрямована на підтримку українців цієї зими. Подібна акція проводилася востаннє два роки тому, тоді Фінляндія була найбільшим донором енергетичного обладнання в ЄС.

Довідка: Конфедерація фінської промисловості (ЕК) разом з Міністерством закордонних справ організовує форум відновлення України, залучаючи фінські компанії та спонсорів. У березні 2024 року EastCham Finland та ЕК відкрили спільний офіс у Києві для підтримки фінських компаній у проєктах відновлення України. Наразі в Україні працює близько 30 фінських компаній.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.