Держсекретар США оголосив про новий пакет допомоги для України на понад $700 млн

Джерело:Інтерфакс-Україна

Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про новий пакет підтримки для України на понад $700 млн.

“Сьогодні ми оголошуємо про виділення 325 мільйонів доларів нового фінансування на відновлення енерго- та електромереж України, і ми залучимо додаткову підтримку від країн G7+, коли в найближчі кілька тижнів в нас відбудеться зустріч Координаційної групи з енергетики”, — сказав Блінкен на пресконференції.

Він також анонсував виділення $290 млн нової гуманітарної допомоги для забезпечення питної води, їжі, житла та медицини для постраждалих через війну.

“І, нарешті, ми оголошуємо про виділення 102 мільйонів доларів додаткового фінансування на гуманітарне розмінування, щоб допомогти очистити територію від мін і боєприпасів, що не розірвалися, які Росія залишила по всій Україні”, — повідомив держсекретар США.

  • 11 вересня, під час візиту до Києва прем’єра Хорватії  Андрея Пленковича стало відомо про новий, вже 11-й пакет військово допомоги, який Загреб готується спорядити Україні.

Президент України Володимир Зеленський наступного тижня зустрінеться з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у Вашингтоні. Зустріч відбудеться на тлі зусиль Гарріс зміцнити свій зовнішньополітичний профіль, повідомляє ЗМІ із посиланням на джерело, обізнане з питанням.

Згідно з одинадцятьма представниками індійського та європейського уряду й оборонної промисловості, європейські клієнти перенаправили артилерійські снаряди, які продають індійські виробники зброї, в Україну, що викликало обурення в росіян.

19 вересня станом на 8:00 триває 939 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. На фронті ситуація залишається напруженою, оскільки противник продовжує атакувати позиції ЗСУ, використовуючи чисельну перевагу в живій силі та техніці. Українські захисники ефективно стримують наступ, завдаючи агресору значних втрат.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.