З початку повномасштабного вторгнення загинули 575 дітей, ще 1600 — поранено

Джерело: Суспільне

Від початку повномасштабної війни в Україні загинуло 575 дітей, а 1600 отримали поранення. Ці дані озвучили генеральний прокурор Андрій Костін та уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець на Четвертому саміті перших леді та джентльменів у Києві 12 вересня.

Зокрема, Костін розповів, що:

  • 575 дітей вбито внаслідок бойових дій;
  • 1600 дітей поранено;
  • 3,5 тисячі навчальних закладів зруйновано;
  • 19 540 дітей депортовано до Росії;
  • прокуратура відкрила 4 тисячі кримінальних проваджень проти росіян за злочини щодо українських дітей;
  • виголошено 31 вирок щодо злочинів проти дітей.

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив про примусове вивезення українських дітей до Росії, де їм змінюють документи і примушують визнати себе росіянами. Станом на сьогодні в Україну повернуто 388 депортованих дітей і загалом 931 дитину, переважно з тимчасово окупованих територій.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.