4 мільйони українців втратили житло через російську агресію

Джерело: СтратКом ЗСУ

Близько чотирьох мільйонів українців частково або повністю втратили свої домівки через російську агресію.

До цього числа увійшли як ті, чиї будинки були окуповані, так і ті, чиє житло знищили ворожі війська. За даними Київської школи економіки, до січня 2024 року зруйновано або пошкоджено понад 250 тисяч житлових об’єктів.

Для порівняння, 4 мільйони — це більше, ніж населення всієї Хорватії.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.