Уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік – Шмигаль

Джерело: Денис Шмигаль/Телеграм

В п’ятницю ввечері, 13 вересня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що уряд затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік.

За його словами, доходи очікуються на рівні 2 трлн грн, а видатки бюджету – 3,6 трлн грн. 

Пріоритетом бюджету є витрати на оборону та безпеку. Видатки на оборону зростуть до мінімум 2,22 трлн грн.

Другий пріоритет — фінансування захищених статей бюджету. Понад 400 млрд грн виділили на соціальний захист, 211 млрд грн – на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн – на освіту.

Третім пріоритетом, за словами Шмигаля, є підтримка регіонів та бізнесу, зокрема кошти на програми пільгового кредитування, гранти для підприємців, програма гуманітарного розмінування та програма єОселя. 

В пріоритеті також буде відновлення, енергетичні проєкти та реалізація нової ветеранської політики.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…

У Верховній Раді зареєстрували новий проєкт постанови щодо перейменування населених пунктів в рамках деколонізації. Серед співавторів постанови є керівництво ВР, Петро Порошенко та лідери парламентських фракцій.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер, 19 вересня, заявила, що 160 мільйонів євро з надходжень від заморожених російських активів спрямують на гуманітарні потреби України цієї зими.