Загалом з російського полону вже вдалося повернути 3569 українців – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський/Телеграм

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в п’ятницю, 13 вересня, повідомив, що з російського полону загалом вже повернули 3 569 українців.

Він подякував воїнам, бойовим підрозділам, ГУР, СБУ, керівнику ОП та омбудсмену. 

“Передусім вдячність нашим воїнам, бойовим підрозділам, які поповнюють обмінний фонд для нашої держави. На різних напрямках. Також – наші спеціальні служби, які протидіють диверсантам, колаборантам. Завдяки саме такій роботі представники України, наша команда щодо обмінів може звільняти наших людей із російського полону”, – сказав Глава держави.

Нагадаємо, що сьогодні в Україну повернулись з полону 49 цивільних та військових. До того ж вперше з травня 2023 року обміняли 15 військових бригади “Азов”.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…

У Верховній Раді зареєстрували новий проєкт постанови щодо перейменування населених пунктів в рамках деколонізації. Серед співавторів постанови є керівництво ВР, Петро Порошенко та лідери парламентських фракцій.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер, 19 вересня, заявила, що 160 мільйонів євро з надходжень від заморожених російських активів спрямують на гуманітарні потреби України цієї зими.