Бразильський суд вимагає від Маска $3 мільйони для сплати штрафів заблокованого в країні X

Джерело: Le Monde

Верховний суд Бразилії 13 вересня наказав перерахувати близько $3 мільйонів від компаній Ілона Маска на сплату штрафів за порушення, пов’язані з соціальною мережею X (колишній Twitter).

Суддя Александре де Мораес минулого місяця наказав закрити X в Бразилії після того, як Маск відмовився видалити праві акаунти та не призначив нового законного представника в країні.

Тепер же, суддя постановив переказати до державної скарбниці 18,35 млн реалів ($3,28 млн) з рахунків X і Starlink, які належать Ілону Маску. Мораес заморозив активи X і Starlink в Бразилії, щоб забезпечити сплату штрафів за невиконання судових рішень.

Суддя постановив також, що користувачі, які використовують VPN для доступу до заблокованого сайту, можуть бути оштрафовані на суму до $9 000.

X має понад 22 мільйони користувачів у Бразилії.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.