У Парижі відбувся парад чемпіонів Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024

Джерело: президент Франції Еммануель Макрон/X

Цьогорічні олімпійські та паралімпійські спортсмени долучилися до грандіозного Параду чемпіонів на Єлисейських полях в Парижі. Разом зі спортсменами, волонтерами та організаторами у суботньому дійстві взяли участь близько 10 000 осіб.

“Вони зробили Ігри 2024 року в Парижі успішними і змусили нас пишатися ними, тож ми святкуємо!”, – написав Макрон.

Біля підніжжя Тріумфальної арки президент нагородив французьких медалістів орденом Почесного легіону або Національним орденом за заслуги. Загалом відзнаки отримали 187 спортсменів. Перед цим над Єлисейськими полями пролетів авіаційний патруль Франції.

“Ви полюбили Ігри, а ми полюбили вас”, – заявив президент МОК Томас Бах, вручаючи Олімпійський кубок французькому народу. Ця нагорода присуджується організаціям або громадам за їхній внесок у розвиток спорту та Олімпійських ігор.

За даними АВС, вперше чемпіони з олімпійської та паралімпійської збірних Франції пройшли разом гігантським подіумом завдовжки майже 300 метрів. Серед них близько 10 000 учасників-спортсмени, а також волонтери, офіційні особи, члени Організаційного комітету.

За подією стежили щонайменше 70 000 глядачів, які мали можливість безкоштовно зарезервувати квитки та отримати доступ за допомогою QR-коду.

За словами міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманена, 4 000 поліціянтів і жандармів були мобілізовані з цієї нагоди.

Цього тижня Google оголосив про фінансування супутникового угруповання FireSat, яке призначене для більш ефективного виявлення лісових пожеж за допомогою штучного інтелекту (ШІ).

Народному депутату Миколі Тищенку продовжили цілодобовий домашній арешт ще на два місяці, до 16 листопада.

Цієї зими в Україні можуть бути відключення електроенергії від 4 до 18 годин на добу, згідно зі звітом моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ).

Суддя федерального суду Нижнього Мангеттена постановив утримувати репера Шона Комбза,  який виступає під сценічними іменами Puff Daddy, P. Diddy та Diddy, без права внесення застави до суду у справі про торгівлю людьми в сексуальних цілях.

Радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска блокують можливість вчених зазирнути у Всесвіт, вважають дослідники з Нідерландів.