Кіпр позбавив громадянства Ігоря Коломойського – ЗМІ

Джерело: Philenews

Уряд Кіпру вирішив позбавити громадянства вісьмох людей, серед яких – український бізнесмен Ігор Коломойський.

Як зазначається, бізнесмен мав громадянство Кіпру з 2010 року.

Коломойському видали так званий “золотий паспорт” Кіпру за програмою “громадянство в обмін на інвестиції в економіку країни”.

Однак, як йдеться в матеріалі, він не згадав у своїй заяві про натуралізацію про справу щодо ухилення від сплати податків у Росії, яку проти нього відкрили у 2008-му.

У рішенні Кабінету міністрів Кіпру зазначається, що як до, так і після натуралізації Коломойський “був і є особою з сумнівною репутацією, і що його натуралізація створила і продовжує створювати величезний ризик поганої репутації для Республіки Кіпр”.

Окрім Коломойського, Рада міністрів вирішила позбавити кіпрського громадянства ще сімох осіб. Зокрема йдеться про інвестора з Єгипту Мохамеда Абдельрахмана Мохамеда Салема та його дружину та дитину, а також інвестора з РФ Максима Захарченка, його дружину та двох дітей.

Щодо Захарченка в Кіпрі встановили, що він приховав відкриту цивільну справу проти себе та заморожування активів у США.

Радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска блокують можливість вчених зазирнути у Всесвіт, вважають дослідники з Нідерландів.

У Коломиї, що на Івано-Франківщині, в жіночому психоневрологічному інтернаті, працівниця, ймовірно, побила свою підопічну.

У Тбілісі у власному помешканні знайшли мертвою трансгендерну модель, учасницю конкурсу краси Miss Trans Star International Кесарію Абрамідзе.

Галицький районний суд Львова продовжив досудове розслідування у справі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон ще на шість місяців.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.