У Харкові зросла кількість постраждалих до 41 особи, серед них четверо дтіей

Джерело: Ігор Терехов/Телеграм

Вдень, 15 вересня, російські військові завдали удару по багатоповерхівці у Харкові. Мер міста Ігор Терехов повідомив про збільшення кількості постраждалих до 41 особи.

За оновленими даними постраждалих – 41. Серед них четверо дітей, найменшій дитині – один рік, – написав Терехов.

Нині триває рятувально-пошукова операція. Раніше голова ОВА Олег Синєгубов повідомив про те, що внаслідок удару зруйновано один під’їзд будинку. Загалом пошкоджено щонайменше 1500 вікон. Також десятки пошкоджених автівок.

Троє осіб перебувають у важкому стані.

Водночас під завалами досі можуть перебувати люди.

Також Синєгубов зазначив, що нині проводиться евакуація жителів. Працюють на місці профільні, гуманітарні та міжнародні та українські організації.

За словами президента Володимира Зеленського, на місці триває рятувальна операція. Пошкодження є між дев’ятим та 12 поверхами.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.