Україна відправить до Польщі сотню рятувальників

Джерело: Посольство України у Польщі/Фейсбук

Українська сторона висловила готовність допомогти Польщі у ліквідації наслідків повені. Зокрема наша країна направить спеціально оснащених рятувальників.

Україна солідарна з Польщею і готова негайно направити сто рятувальників, оснащених спеціальним обладнанням для боротьби з паводком, — мовиться на сторінці Посольства України у Польщі.

Також про це повідомив Дональд Туск у своїх соціальних мережах.

Також раніше глава МЗС Чехії Ян Ліпавський повідомив, що українська сторони висловила готовність допомогти країні впоратися з наслідками повені.

Додамо, унаслідок проливних дощів, спричинених штормом “Борис”, в Австрії під час рятувальних робіт загинув пожежник, у Польщі – одна людина потонула, у Румунії – четверо загиблих та двоє зниклих безвісти. Тоді як у Чехії вода почала зносити перші будинки, передає BBC.

Так, в одній з австрійських провінцій поблизу Відня було оголошено зону стихійного лиха. Місцева влада заявляє про “безпрецедентну екстремальну ситуацію”.

У Чеській Республіці кілька людей також вважаються зниклими безвісти. У Чехії повінь призвела до евакуації, а 51 000 домогосподарств у північних районах країни залишилися без електроенергії, повідомляє чеська енергетична компанія CEZ. У столиці Празі були підняті протипаводкові бар’єри.

Крім того, у неділю прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підтвердив одну смерть, закликавши постраждалих мешканців до співпраці з рятувальниками.

У британській розвідці зреагували на бажання РФ вкотре збільшити чисельність своєї армії.

Двоє друзів, 36-річний Ніл Кокс і 25-річна Джей Антік, привернули увагу своєю шестиденною велоподорожжю південно-західною Англією. Вони подолали 400 км з Глостера до Лендс-Енду на тандемі (велосипед для двох), абсолютно голими. 

Звільнені у травні працівники Pixar, які працювали над створенням мультфільму “Думками навиворіт 2”, на умовах анонімності розповіли про тиск і проблеми в студії.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.