Удар по Харкову: рятувальники деблокували тіло загиблої

Джерело: Олег Синєгубов/Телеграм

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про загиблу внаслідок російського обстрілу 15 вересня. Нагадаємо, російська війська вдарили по житловому будинку міста кількома КАБами.

На жаль, загинула одна жінка. Рятувальники деблокували її з 9-го поверху будинку. Правоохоронці працюють над ідентифікацією тіла, – заявив Синєгубов.

Вдень, 15 вересня, російські військові завдали удару по багатоповерхівці у Харкові. Мер міста Ігор Терехов повідомив про збільшення кількості постраждалих до 41 особи.

Нині триває рятувально-пошукова операція. Раніше Синєгубов повідомив про те, що внаслідок удару зруйновано один під’їзд будинку. Загалом пошкоджено щонайменше 1500 вікон. Також десятки пошкоджених автівок.

Троє осіб перебувають у важкому стані.

Водночас під завалами досі можуть перебувати люди.

Також Синєгубов зазначив, що нині проводиться евакуація жителів. Працюють на місці профільні, гуманітарні та міжнародні та українські організації.

За словами президента Володимира Зеленського, на місці триває рятувальна операція. Пошкодження є між дев’ятим та 12 поверхами.

Звільнені у травні працівники Pixar, які працювали над створенням мультфільму “Думками навиворіт 2”, на умовах анонімності розповіли про тиск і проблеми в студії.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.

Фільм “Росіяни на війні” режисерки Анастасії Трофімової, яка раніше працювала на телеканалі Russia Today, планують 4 рази показати на кінофестивалі в Цюриху.

Група колишніх радників та агентів експрезидента США Дональда Трампа допомогла створити проросійський вебсайт Intelligencer, який зазвичай розповсюджує дезінформацію. На сайті, зокрема, публікують фейки про війну в Україні, вибори та вакцини.