В Естонії через технічний збій не працювали місцеві сайти

Джерело: ERR

Вранці 16 вересня в Естонії не працювали багато місцевих сайтів, повідомив Департамент інформаційних систем Естонії (RIA).

Уточнюється, що сайти не працювали протягом двох годин – із 7:00 до 9:00. Причиною збоїв називають технічну проблему в центрі оброблення даних компанії, яка забезпечує захист від DDoS-атак. Наразі роботу сайтів відновлено.

Окрім цього, не працював також і сайт Естонського державного мовника. Також було порушено роботу радіостанцій ERR і платформ Jupiter та Jupiter+, зокрема на сторінках ETV, ETV2 та ETV+.

Нині новинні портали ERR.ee знову доступні, однак виникають труднощі з пошуком.

У RIA додали, що поки що немає жодних підстав підозрювати кібератаку.

  • Microsoft поінформувала понад десять державних установ й університетів Техасу про те, що фінансовані Росією хакери отримали доступ до електронного листування між ними та компанією.
  • Міністерство юстиції США оприлюднило обвинувальний вирок проти шістьох росіян, у тому числі п’яти офіцерів ГРУ, які організовували кібератаки проти України перед повномасштабним вторгненням, а також проти десятків країн НАТО.
  • Прокурори Міжнародного кримінального суду (МКС) розслідують російські кібератаки на українську цивільну інфраструктуру як можливі воєнні злочини.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.