У російському уряді запропонували відправляти школярів на будівництво залізниці в Сибіру

Джерело: The Moscow Times.

У Мінпросвіти РФ запропонували молоді взяти участь у будівництві залізничної магістралі в Сибіру, порівнюючи це з масштабом проєкту Байкало-Амурської магістралі (БАМ). Таку ініціативу висловила керівниця департаменту державної політики у сфері виховання Наталія Агре.

“Ідея давно зріла у мене в голові: у Росмолоді повинна бути всеросійська ініціатива, не просто заходи, а щось масштабне, рукотворне, як новий БАМ”, – заявила Агре.

Вона вважає, що такий проєкт дозволить молоді “побачити країну, знайти друзів, зустріти кохану людину та принести користь Росії”. За її задумом, участь у цьому повинні брати всі молоді люди від 14 до 35 років, витрачаючи на це декілька тижнів або місяць. Агре наголошує, що кожен учасник “залишить свій внесок у спільну справу на все життя”.

Пропозиція викликала шквал критики через маразматичність ідеї, яка нагадує радянські будівництва за участі ув’язнених та комсомольців. Ба більше, подібні ініціативи виглядають архаїчно в сучасних умовах, коли в усьому світі розробляються інноваційні проєкти, а не відправлення молоді на будівництво в суворих умовах Сибіру.

  • Президент Ірану Масуд Пезешкіан відвідає майбутній саміт БРІКС у Росії на тлі напруженості із Заходом через військову співпрацю між двома країнами.
  • Іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані визнав факт передачі балістичних ракет Росії, попри офіційне заперечення Тегерана.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.

Заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда поінформувала, депутати Київради підтримали ініціативу мера стосовно надання матеріальної допомоги пораненим військовим, зареєстрованим у Києві.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.